Jūros salotos
Jūros salotos yra raudonųjų, rudųjų ir žaliųjų jūros dumblių mišinys. Jis sujungia skirtingas jūros dumblių tekstūras ir skonius. Salotų lapeliai yra smulkiai pjaustyti ir puikiai tinka dėti į sriubas, troškinius, salotas ir kt.
Dillisk, Wakame, Sea Lettuce, Nori yra sudedamosios dalys. Kiekviename jūros salotų šaukšte yra daug skirtingų vitaminų ir maistinių medžiagų.
Dilisk arba Palmaria palmata tai jūros dumbliai, randami Šiaurės Atlanto pakrantėse. Reikia sulaukti atoslūgio, kad ši nuostabi „jūros daržovė“ iš uolų baseinų ir seklaus vandens būtų surinkta, nes ji auga kranto dugne. Dilisk yra puikus baltymų, skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Sudėtyje yra mineralų, tokių kaip kalcis, magnis ir beta karotinas. Gali padėti sumažinti aukštą kraujospūdį.
Wakame yra švelnaus, špinatus primenančio skonio. Gaivus jūros poskonis. Atlanto wakame greitai auga žiemos mėnesiais, o derlius nuimamas nuo pavasario vidurio iki vasaros pradžios, kai jis pats geriausias.
Sudėtyje yra: didelis kiekis kalcio, baltymų, geležies, magnio, jodo, natrio, chromo, cinko, fosforo.
Sea Lettuce turi stiprų, jūros sūrumo skonį... vienas geriausių dalykų jame yra jo spalva, nuo šviesios iki smaragdo žalios spalvos, todėl juo galima pagardinti sviestą ar melanžą, kad pagerintumėte skonį ir išvaizdą. Jis dažnai valgomas neapdorotas, nes yra labai turtingas geležies šaltinis, kuris padidina mūsų energijos lygį, todėl puikiai tinka salotoms. Taip pat didelis baltymų šaltinis, kuris gali būti naudingas medžiagų apykaitai. Puikus omlete arba dedamas ant duonos dėl savo ryškaus skonio. Jame yra daug vitamino b12, o jo tiekiamas kalcio kiekis yra daug geresnis už pieno produktus, todėl tai puikus pasirinkimas veganams, nes kalcis formuoja ir palaiko stiprius kaulus, taip pat širdies raumenis ir nervus, kuriems jo reikia, kad jis tinkamai veiktų.
Nori yra dažniausiai vartojami jūros dumbliai. Dėl gausių mineralų šis dumblis yra naudingas akims, dantims, smegenų veiklai, virškinimui, širdžiai, raumenims.
Jūros Salotų Vartojimas: jūros salotos yra labai universalus produktas, kurį galima naudoti įvairiais būdais. Juo galima pagardinti žuvį, vištieną ar mėsą prieš arba po kepimo. Puikiai tinka prie kiaušinių arba sriuboms, troškiniams. Dėl savo unikalaus umami skonio jis puikiai tiks prie rūkytos lašišos, salotų, vėžiagyvių ar tiesiog ant įprasto sumuštinio.
Dumbliai surinkti šiaurės Airijos, Atlanto vandenyno pakrantėse.